Home News Males Females Kittens Litters Plans Show cats Funny pictures Photo gallery Contact/Presentation

 

**Kasvatustyötä suurella intohimolla & rakkaudella puhdasrotuisiin Maine Cooneihin**

TipTop kasvatustyö on alkanut vuonna 1995.

Pohjaan kasvatustyöni muutamaan omaan vanhaan verilinjaan sekä tuonteihin muutamista tarkkaan valikoiduista ”vanhoista” kissaloista. En ole suosinut eurooppalaisia kasvattajia vaan luotan rodun kotimaahan. Tämä takaa faktatiedon siitä millaista tyyppiä, terveyttä ja luonnetta kyseinen kissala onnistuu kasvattamaan. Pyrin käyttämään laajaa geenipohjaa ja jo omia ainutlaatuisia linjoja sekä yhdistelmiä. Kuitenkin linjaten tiettyihin legendaarisiin kissoihin taustalla.

Omassa kasvatustyössä minulle on tärkeää, että tunnen ja tiedän kissat sukutaulusta hyvinkin pitkälle. Useiden omien kissojen taustalla olevat kissat voivat olla aina tuonne 7 – 9 sukupolveen asti omia tuonteja sekä kasvatteja. Tämä takaa paremman tiedon myös jalostukseen käytettävien kissojen terveydestä kuin mikään muu tutkimus. Teen yhteistyötä kasvattajien kanssa ympärimaailmaa sekä sijoitusperheiden kanssa Suomessa. Olemme yhteyksissä lähes päivittäin. Keskustelu on avointa ja ystävyyssuhteet ovat kantaneet jo 19 vuotta. Uusia yhteistyökumppaneita tulee lisää koko ajan.

Kasvatustyössäni en koskaan katso ainoastaan yhtä yksittäistä asiaa kissassa vaan kokonaisuutta. Kissan tulee olla harmoninen niin, että kaikki sopii kaikkeen. Mikä tahansa dominoiva piirre voi peittää taakseen tyypillisesti suuria virheitä. Hylkäävinä virheinä pidän: pieni koko ja heikko luusto, aggressiivisuus tai voimakas arkuus, tyypittömyys eli ei täytä oman rodun kriteereitä (mitataan näyttelyissä) – terveysasioita en ota esille sillä on itsestään selvyys kasvattaa ainoastaan terveillä kissoilla. TipTop jalostusohjelmassa ei käytetä kissoja, jotka eivät saa EX1 tulosta näyttelyissä. Pois sulkevia tuloksia olisivat esim. OH/VG = oikein hyvä/very good, H/G = hyvä/good.

TipTop kissoja esitetään näyttelyissä ympärimaailmaa loistavin tuloksin. Esim. TipTop Maine Umi of Vespertine, PL.

TipTop Maine Cooneissa pyritään säilyttämään koko, luusto ja niiden tuomaa jykevyyttä. Liioitellut mittasuhteet pään rakenteessa eivät ole tunnusmerkkejä TipTop:n kissoille, ennemminkin kissojen koko. Tietyt ominaisuudet tyypissä kulkevat käsi kädessä ja on täysin kasvattajakohtaista millaista tyyppiä ja rakennetta haluaa kasvattaa. Tästäkin syystä pennun ostajan kannattaa käyttää aikaa tutustumalla eri kasvattajiin ja selvittämään millaista Maine Coon pentua hakee. Erot ovat todella valtavia kaikissa edellä mainituissa asioissa. Suosittelen vierailemaan yhdessä tai kahdessa näyttelyssä ja kasvattajan luona vierailu on varmasti vaivan arvoista. Etsithän kuitenkin itsellesi lemmikkiä moneksi vuodeksi eteenpäin.

TipTop pentua ei myydä koskaan isoille kasvattajille enkä myöskään itse pidä suurta määrää kissoja kodissani.  TipTop Maine Coonit asuvat rakastettuina lemmikkeinä ja perheen jäseninä. Osa sijoituskodeissa. Näin kissojen määrä ei nouse liian korkeaksi yhdessä taloudessa ja pennut sekä aikuiset saavat riittävästi aikaa ja huolenpitoa. Kantava emo eivätkä myöskään pienet pennut kuuluu isoon laumaan vaan mahdollisimman stressittömään ympäristöön. Kissa ei ole laumaeläin ja sietää huonosti isossa ryhmässä elämistä. Maine Coon on erittäin älykäs, sosiaalinen ja kiintyy voimakkaasti ihmiseen. Maine Coon tarvitsee yksilöllistä hoitoa ja huolenpitoa eikä sitä saa eristää ihmisistä eikä muista perheen eläimistä.

Anna Toivonen

+358 50 365 2026
tiptopcattery@gmail.com

TipTop sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Karijoella. Osa pentueista kasvaa sijoitusperheissä. Kysy lisää.

 

Design by Svetainių kūrimas